Die veteraan kunstenaar, Lance “Big Daddy” James vier sestig goue jare in die Suid-Afrikaanse musiekbedryf met nóg ’n roerende tweetalige country-album.

Lance James het bekendheid verwerf vir onder meer die treffers Dankie, Vicki, Bloedrooi Die R ose, Bymekaar in duet saam met Min Shaw,  After The Fire Is Gone en Somewhere Between saam met Barbara Ray.

Lance is een van die min lewende legendes wat nog gewildheid behou, in aanvraag is en onverpoosd treffers oplewer en toekennings inpalm!

Hy was in die 70’s en 80’s ook ’n aanbieder op Springbokradio van verskillende radioprogramme, onder meer Munt uit Musiek en Keep it Country.  Dié program word ná 50 jaar steeds op 22 radio- en internetstasies uitgesaai  – steeds deur Lance opgestel en aangebied.

Sy indrukwekkende diskografie sluit 106 albums en CD’s in. Sy professionele aanslag is deur die jare met 55 musiektoekennings bekroon, waarvan nege vir sy lewenslange bydrae is. Die ATKV het dié ikoon in 2006 ook met en ’n prestige-penning vereer. Tussen sy ander toekennings is SAMA-, Huisgenoot Skouspel en Ghoema-pryse. In 2015 is hy in die MTN se Radio Music Hall of Fame opgeneem vir sy baanbrekerswerk in die radiobedryf.

Dié omgeemens se lewensverhaal  is in twee werke –  in 2014 as Keep It CountryThe Life & Times of Country Legend Lance James en in 2016 as Dankie – gepubliseer.

Sy nuwe album  is gevul met countrymusiek wat die luisteraar met uiteenlopende emosies bekoor en meevoer.  Daar is liedjies wat uitbundig opbeur; liedjies wat troos, wat emosie tap, wat ʼn traan laat opwel – én liedjies wat boei, soos, veral One Pair Of Hands en die innige gospelvertolking, Elke Mens. Heelparty van die liedjies hierop is met geestelike waardes gestempel.

Lance vertolk steeds suiwer en nootvas, met volkome stembeheer, vokale diepte en warm intonasie. Die album  – met treffende verwerkings, puik orkestrasie en komplementerende harmoniesang  – is in deur Tertius Human van VPH Studios vervaardig.