Probeer hierdie smullekker braaibroodjie-pastei. Dit mag dalk net die perfekte gereg wees vir jou volgende braai wat jy beplan.

Bestanddele:

2 rolle skilferkorsdeeg
60 ml blatjang
250g kaas
2 uie in skywe gesny
2 groot tamaties in skywe gesny
sout en peper

Metode:

  1. Spuit jou rooster met kleefwerende kossproei, of verf ‘n bietjie kookolie aan die rooster om te keer dat jou deeg vassit.
  2. Rol die eerste rol deeg uit op die rooster uit op ’n plat oppervlak.
  3. Smeer die blatjang heel onder op die deeg, plaas die kaas, gevolg deur die uie en tamaties bo-op.
  4. Geur met sout en peper na smaak.
  5. Plaas die tweede roldeel bo-op en druk die rante goed vas, sodat die vulsel nie uitval nie.
  6. Braai oor stadige kole totdat die deeg goudbruin en bros is aan beide kante.